9009-Варна,
ул. "Уста Кольо Фичето" 64,

Западна промишлена зона

052 / 750-253

office@micromet.bg

Микромет АД е създадена през 1994 в гр. Варна. Началото е скромно – дейността се е свеждала до проектиране, екипът до 2 човека, но фокусът винаги е бил същият – нестандартно индустриално оборудване от стомана. С течение на времето и в следствие на растящите нужди от модернизация на местните големи производствени предприятие от химическата и циментовата индустрия, фирмата постепенно разширява своя екип, като добавя към портфолиото си монтажна дейност, а в последствие, с придобиването на производствената си база в гр. Варна, и дейности по изработка на оборудване.
От 2004 година Микромет АД е сертифицирана съгласно ISO 9001, като през 2015г. добавихме сертификати и по стандартите за производствен контрол ISO 3834-2 и EN 1090-1 (EXC4). От 2008 година фирмата е вписана в централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи от първа група, категории от I до V. 

След години развитие и стотици изпълнени малки и големи проекти за клиенти като Солвей Соди, Агрополихим, Девня Цимент и много други, Микромет АД е изградила репутация на изключително надежден партньор за проектиране, изработка и монтаж на стоманени конструкции, съдове под налягане, технологични тръбопроводи и нестандартно оборудване без ограничения на техническите характеристики и параметрите на работната среда.

В момента фирмата разполага с голяма производствена база в гр. Варна с обща площ от 23000 м2, 150 души персонал, съвременен машинен парк и производителен софтуер за CAD проектиране. Това ни кара да вярваме, че извървяният прът е правилен и най-добрите възможности тепърва предстоят.